Η Επιχείρησή Μας

Η επιχείρηση ΒΙΜ ΜΟΣΧΟΣ, αποτελεί μια από τις κυρίαρχες και πιο καταξιωμένες εταιρείες του κλάδου κατασκευής υδραυλικών ανυψωτικών μηχανημάτων στην Ελλάδα.

Η επιχείρηση ξεκίνησε τη λειτουργία της το 1992 στην Πορταριά Χαλκιδικής, στη Βόρειο Ελλάδα. Ο Ιωάννης Μόσχος και ο γιος του Βασίλης, δημιουργοί και ψυχή της επιχείρησης, κατανοώντας απόλυτα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο επιχειρηματικός κόσμος στον τομέα της φορτοεκφόρτωσης και έχοντας μακροχρόνια εμπειρία και υψηλή τεχνική αντίληψη, προσέφεραν αμέσως λύσεις στα οποιαδήποτε προβλήματα με χαμηλό κόστος αγοράς και λειτουργίας.

Η συνέπεια, η ειλικρίνεια και η κατανόηση είναι τα στοιχεία που οι ίδιοι κατάφεραν να μεταφέρουν στη συνείδηση όλων των ανθρώπων που εργάζονται στην επιχείρηση για την κατασκευή σύγχρονων, αξιόπιστων και ασφαλών ανυψωτικών μηχανημάτων.

Με την βοήθεια ενός σύγχρονου τεχνολογικού εξοπλισμού όλοι οι άνθρωποι της ΒΙΜ ΜΟΣΧΟΣ εργαζόμαστε υπεύθυνα και συνειδητά με γνώμονα πάντα την υψηλή ποιότητα, την άμεση εξυπηρέτηση και την αρμονική, με τους πελάτες μας, συνεργασία.

Τα μηχανήματα, τα οποία σχεδιάζονται και κατασκευάζονται εξ ολοκλήρου από την ίδια την επιχείρηση, είναι κατασκευασμένα σύμφωνα με όλες τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές και φέρουν CE. Επιπλέον, από το 1998 η εταιρεία, αποτελώντας μια από τις πρώτες του κλάδου στην Ελλάδα, πιστοποιήθηκε με ISO 9001.

Οι διάφοροι τύποι του υδραυλικού γερανού ΒΙΜ, ο οποίος είναι από τα πρώτα μηχανήματα που κατασκεύασε και εξειδικεύτηκε η εταιρεία από τα πρώτα χρόνια λειτουργίας της, αποτελούν μελετημένα μηχανήματα, ειδικά σχεδιασμένα για όλες τις δύσκολες φορτοεκφορτώσεις, εύκολα στη χρήση τους, γρήγορα, ευέλικτα και ασφαλή. Φυσικά, η εταιρεία δε σταμάτησε στους γερανούς, επεκτείνοντας την παραγωγή της με την πάροδο των χρόνων. Έτσι, σχεδιάζει και κατασκευάζει τόσο διάφορα μηχανήματα οδικής βοήθειας, καλαθοφόρα μηχανήματα και εκχιονιστικά όσο και μηχανήματα που αφορούν τους κλάδους της ξυλείας και της γεωργίας.

Σταθμός στην ιστορία της εταιρείας αποτελεί το 2010, όπου και ξεκίνησε να δραστηριοποιείται στον κλάδο της ναυτιλίας. Σε μικρό χρονικό διάστημα, κατάφερε να εισέλθει στις ξένες αγορές με τα ποιοτικά και σε ανταγωνιστικές τιμές προϊόντα της.

Η εταιρεία, ως συνέπεια, κυρίως, της ενασχόλησης της με τον κλάδο της ναυτιλίας, αποτελεί την πρώτη ελληνική επιχείρηση της οποίας τα μηχανήματα είναι πιστοποιημένα από μέλη της IACS όπως η DNV GL, η KR και η BV. Η επιμονή της Β.Ι.Μ ΜΟΣΧΟΣ να προσφέρει στους πελάτες της το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, οδήγησαν, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στην εγκαθίδρυση, ειδικευμένων επιθεωρητών ναυτιλιακών ανυψωτικών μηχανημάτων.

Ενδεικτικά, κάποιες από τις εταιρείες-κολοσσούς του κλάδου που εμπιστεύτηκαν την εταιρεία Β.Ι.Μ είναι η TCM (Tsakos Columbia Ship Management), η Falcon Maritime Group SHIPS, η Jawa Trading S.A., η Eastern Mediterranean Maritime LTD (EASTMED), η Larus S.A., καθώς και η Sea Destiny Ship Management Inc.

Σήμερα, η εταιρεία βρίσκεται, πλέον, υπό τη διοίκηση της τρίτης γενιάς, ενώ από το 2013 εξάγει τα μηχανήματα της και στο εξωτερικό. Ξεκινώντας από την Αυστρία και τη Λετονία, αυτή τη στιγμή μηχανήματα της κυκλοφορούν σχεδόν στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης ενώ διατηρεί επίσημους πωλητές των προϊόντων της στη Ρουμανία.